Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Μια νοστιμιά που μπορούμε να μάθουμε να

μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα είναι τυροπιτάκια με σφολιάτα.

Εδώ όποιος τρώει μουγκρίζει οπωσδήποτε!

Λοιπόν, ας δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε!


- Τυρί φέτα - όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο!

- Φύλλα σφολιάτας!

- 2 Αβγά συν ένα στο τέλος δηλαδή σύνολο 3..

- Αλατάκι, πιπεράκι κι έτοιμο!

Όπως είδες και στη φωτογραφία, μέσα σε ένα πιάτο τα

ανακατεύουμε όλα μαζί!

Τυρί, φέτα, αυγά, πιπέρι, αλάτι - όλα τα πάντα!

Παίρνεις λοιπόν τα φύλλα σφολιάτας και τα γεμίζεις καλά!

Θα τα γεμίσεις πολύ καλά - χωρίς τσιγκουνιές..

Κάπως έτσι!..


Μετά δίπλωσέ τα, με τέτοιο τρόπο ώστε η μία


άκρη του φύλλου να συναντήσει την άλλη,

όπως στη φωτογραφία εδώ, - δες!


Πάρε τώρα ένα πιρούνι και άρχισε να κολλάς τις άκρες γύρω γύρω


δίνοντας παράλληλα όμορφο σχέδιο στα τυροπιτάκια σου!


Τί καλλιτέχνης είσαι τέλος πάντων ; :-)


Το έκανες κι αυτό; Ωραία! Συνεχίζουμε!

Τοποθέτησε όλα τα τυροπιτάκια σου τώρα μέσα σε ένα ταψί με

λαδόκολλα, και με σειρά σαν στρατιωτάκια!


Αφού το έκανες κι αυτό, πάρε τώρα ένα μπολ και ρίξε μέσα ένα αβγό.

Ρίξε και λίγο γάλα με πολλά λιπαρά και ανακάτεψέ το!

Με ένα πινελάκι (μαγειρικής), άλειψε τα καλά!


Να πάει το αβγό παντού!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!

Βάλ΄τα στο φούρνο στους 180 °C. 
Διώξε όλο τον κόσμο από το  σπίτι και κλείδωσε πόρτες και παράθυρα.

Σε περίπτωση που σε πάρει  τηλέφωνο ο παπάς μην του πεις τίποτα! 
Αυτά δεν τα λένε ούτε του παπά!

Πάμε να σου δείξω τώρα πώς θα καταλάβεις το πότε είναι έτοιμα. 

Σε πρώτη φάση φαίνονται έτσι!


Ύστερα αλλάζουν μορφή και γίνονται έτσι!


Όπως βλέπεις αρχίζουν να γίνονται σιγά σιγά εύσωμα..

Ύστερα θα τα δεις να γίνονται έτσι...


Όπως βλέπεις τώρα γίνονται παχουλά και παίρνουν λιγάκι χρώμα!

Μετά από λίγο θα δεις να γίνονται μελαχροινά, κάπως έτσι...


Τώρα είναι έτοιμα!

Κλείνεις το φούρνο και σερβίρεις.


Και καλή σου όρεξη!..

Πηγή εικόνας ''ιερέας'' 
από τη μηχανή αναζήτησης της Google
____________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:

ΦΡΑΠΕ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: