Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Αρχοντικό εύκολο γρήγορο και πολύ νόστιμο!


Μύδια ωκεανού με μισό κέλυφος!


Συνταγή για 4 άτομα.
Θα σας δείξω τον απλό τρόπο μαγειρέματος.


Θα χρειαστούμε:

1 Kg Μύδια (καλό καθάρισμα)
1 Κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί λευκό.
Ντομάτα σάλτσα

Ελαιόλαδο
Ρύζι (μισή κούπα)
Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και... αρχίζουμε!

_____________________________________________________



Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο!


Μόλις το κρεμμυδάκι αρχίσει να ροδοκοκκινίζει ρίχνουμε και 
το ρύζι να τσιγαριστεί κι αυτό.




Κατά το σοτάρισμα, το ρύζι αλλάζει όψη και αφήνει κάποιο άρωμα ειδικά αν ρίξετε ρύζι ''Basmati''. Ύστερα ''σβήνουμε'' με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό τόσο όσο θα χρειαστεί το ρύζι για να βράσει. 

Στο σημείο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο το πως θα θέλατε το φαγητό σας. Αν δηλαδή το θέλετε αρκετά ζουμερό τότε υπολογίστε και το ανάλογο νερό, καθώς το ρύζι κατά το βράσιμο φουσκώνει όποτε θα χρειαστείτε λιγάκι νερό παραπάνω. 



Προσθέτουμε τη σάλτσα, πιπεράκι και ελάχιστο αλάτι. Ελάχιστο επειδή τα θαλασσινά γενικώς φέρουν από μόνα τους αλμύρα οπότε προσέξτε το αυτό μη σας γίνει το φαγητό πολύ αλμυρό. 

Όταν δούμε ότι το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα μύδια. Ανακατεύουμε έτσι ώστε η σάλτσα και το ρύζι να πάει παντού.


Αν τα μύδια σας είναι με ολόκληρο το κέλυφος, τότε θα δείτε ότι σταδιακά κατά το βράσιμο, θα ανοίξουν από μόνα τους. Αυτό είναι και το σημείο που μας δείχνει ότι τα μύδια μας είναι ολόφρεσκα και ότι σε 10΄ (το πολύ), λεπτά (από τη στιγμή που έχουν ανοίξει), το φαγητό μας είναι έτοιμο.



Σερβίρουμε, κάνουμε το σταυρό μας και απολαμβάνουμε!


Συμβουλή : αυτό το φαγητό συνοδεύεται τέλεια με λευκό κρασί!
Κατά προτίμηση το ίδιο κρασί που ''σβήσαμε'' το φαγητό.



Καλή σας όρεξη!!!


Υ.Γ Σε μια άλλη ευκαιρία, θα μαγειρέψουμε μύδια με ολόκληρο το κέλυφος και λίγο περισσότερα λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: