Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μακαρόνια με κιμά, μανιτάρια και φρέσκια ντομάτα.


Είσαι άνθρωπος με λεπτούς τρόπους. Προσέχεις γενικώς τη συμπεριφορά σου και η εικόνα σου γενικά προς τα έξω είναι ίσως η καλύτερη. Δεν ακουμπάς ποτέ τους αγκώνες σου στο τραπέζι κυρίως όταν είσαι κάπου καλεσμένος για φαγητό. Η ποσότητα που καταναλώνεις είναι μετρημένη και φυσικά δεν μουγκρίζεις ποτέ κατά την ώρα του φαγητού. Ετοιμάσου λοιπόν τώρα να μουγκρίσεις!!! Δεν θα το αποφύγεις στο υπόσχομαι. Πάμε να μαγειρέψουμε μαζί μακαρόνια με κιμά και αν επιμένεις να διατηρήσεις την καλή σου εικόνα προς τα έξω, τότε φρόντισε να μην υπάρχει κανείς στο σπίτι.

Ας δούμε τί υλικά θα χρειαστούμε:


Μισό κιλό κιμά.
Δυο κρεμμύδια.
Πιπεριά (κόκκινη κατά προτίμηση).
Μανιτάρια όσα θέλετε εσείς.
Φρέσκια ντομάτα.
Ελαιόλαδο.
Κρασί λευκό κατά προτίμηση αλλά και το κόκκινο μια χαρά ταιριάζει.
Δυο φύλλα Βασιλικό.
Μπαχαρικά: Αλάτι, πιπέρι, γαρίφαλλο και κανέλα!
Ένα πακέτο μακαρόνια
Τυρί τριμμένο


Αρχίζουμε ψιλοκόβοντας τα κρεμύδια.
Αν έχετε φρέσκα κρεμμύδια ακόμα καλύτερα!



Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο.
Δυο λεπτά αργότερα ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια.


Μόλις πάρουν τα κρεμμύδια  λίγο χρώμα, ύστερα ρίχνουμε
μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε.


Ύστερα από λίγο βλέπουμε ο κιμάς έχει αλλάξει χρώμα.


Σβήνουμε με το κρασάκι μας. Ένα μικρό ποτηράκι είναι αρκετό.
Δεν κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 
από το κρασί για να κρατήσουμε τα αρώματα.


Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. 


Ρίχνουμε 3 γαρύφαλλα (μπαχαρικό), κλείνουμε το καπάκι
της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να 
σιγοβράζει. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο προς το παρόν.


Τώρα είναι μια καλή στιγμή να αρχίσει κανείς τη διαδικασία
για τα μακαρόνια, ώστε να μαγειρευτούν και τα δυο μαζί και να 
είναι έτοιμα την ίδια ώρα. Οπότε γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα 
με νερό και αφήνουμε να βράσει.

Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια
και ειδικά στην αρχή τα ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν 
μεταξύ τους.


Όταν μαλακώσουν αρκετά, συμπληρώνουμε αλάτι.
Το πόσο, αυτό το αφήνω σε εσάς. Εγώ σύμφωνα με το 
νερό που βάζω στην κατσαρόλα ρίχνω δυο κουταλιές 
της σούπας περίπου.


Όσο τα μακαρόνια μας βράζουν στο αλατάκι τους, 
είναι ώρα να επιστρέψουμε στον κιμά. 
Αν έχει περάσει περίπου μισή ώρα με 40΄λεπτά από 
την ώρα που τον αφήσαμε να σιγοβράζει, τότε είναι ώρα να 
δυναμώσουμε τη φωτιά και να ρίξουμε όλα τα γευστικά υλικά. 

Αρχίζουμε:


Φρέσκια ντομάτα, την οποία προηγουμένως έχουμε ξεφλουδίσει,
την πολτοποιούμε στον τρίφτη ή σε κάποιο μηχάνημα που χρησιμοποιείτε
για αυτό το σκοπό και τη ρίχνουμε μέσα στον κιμά.  


Ρίχνουμε δυο φύλλα Βασιλικό αφού προηγουμένως 
τα έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά.


Θα ρίξουμε επίσης την πιπεριά ψιλοκομμένη.


Και τώρα μέσα σε όλα αυτά, συμπληρώνουμε, αλάτι, 
πιπέρι και κανέλα! Η κανέλα σας πληροφορώ, είναι μεγάλο
μυστικό στον κιμά και γενικώς στα κοκκινιστά.


Τα ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι. 
Όταν αρχίσει να βράζει δυνατά, χαμηλώνουμε και το
αφήνουμε να σιγοβράζει στην ησυχία του. 

Μέχρι εμείς να κάνουμε όλα αυτά, τα μακαρόνια μας
τώρα πρέπει να είναι έτοιμα. 

Για να δούμε!


Τέλεια! Ώρα να τα κατεβάσουμε. Θα τους ρίξουμε 
κρύο νερό και θα τα αφήσουμε για δυο λεπτά. 


Ύστερα θα τα σουρώσουμε και θα ρίξουμε στην κατσαρόλα μας
που καίει, ελαιόλαδο. Όχι βούτυρο. Καλύτερα να 
αποφεύγουμε το βούτυρο.


Μόλις καεί αρκετά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την
κουζίνα και ύστερα ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια 
και τα ανακατεύουμε καλά!


Κάπου εδώ τώρα, είναι και ο κιμάς έτοιμος!

Οπότε το μόνο που απομένει, είναι να σερβίρουμε!


Και καλή μας όρεξη!


Αν θέλετε βάζετε και λίγο τυρί τριμμένο.
Ταιριάζει πολύ!

Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: