Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ


Η συνταγή που ακολουθεί μας την έστειλε η κ.Σοφία Κ. 
Ζει στο εξωτερικό και μας προτείνει για τους καλοκαιρινούς μήνες 
δροσερή σαλάτα - ''βίδες με τόνο''.

Υλικά για 4 άτομα:

500 γραμμάρια βίδες
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 αγγούρι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
ελαιόλαδο
ξίδι καλής ποιότητας
κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά,
σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους.
Αφού τα στραγγίξετε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο για
να μην κολλήσουν.

Στραγγίζετε επίσης τον τόνο και τον κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Κόβετε το αγγούρι σε ροδέλες ή αν προτιμάτε σε κύβους.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας τον τόνο,
τη μαγιονέζα, το αγγούρι και τον άνηθο.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να
καλυφθούν όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα.

Πριν τη σερβίρετε, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο
για περίπου μισή ώρα.


Κυρία Σοφία σας ευχαριστούμε πολύ, αν και λίγο νωρίς σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: